Банер
Банер
Банер

Трг ослобођења - уживо

Webcam Live

Курсна листа НБС

Кампање

Тренутно на сајту

Имамо 36 гостију и 1 члан на мрежи

Статистика

Чланови : 2
Садржај : 1527
Линкови : 13
Број посета : 3276332
RSS feed RSS feed
Почетна
Банер
Банер
Банер
Банер
Општина Уб на Пословном форуму Србија-Белорусија ПДФ Штампа
среда, 30 септембар 2009 18:55

Форум Србија - БелорусијаПредставници општине Уб имали су привилегију да буду учесници првог Пословног форума Србија - Белорусија, уз неколико највећих домаћих предузећа и као једина локална самоуправа присутна на том скупу.

За привреду Србије дефицит у размени са Белорусијом је велики и зато је ово прилика за упознавање, обављање пословних разговора и представљање роба и услуга које ће наћи своје место на тржиштима Србије и Белорусије, рекао у ПКС Мирослав Митковић 

 

Споразум о слободној трговини потписан између Србије и Белорусије је претпоставка боље економске сарадње наше две земље. Наредна два дана, колико и траје пословни форум Србија - Белорусија, треба да искористимо за успостављање привредних контаката, али и изношење идеја, указивања на уочене неправилности и отвореног разговара, рекао је самостални саветник у Одбору за економске односе са иностранством Привредне коморе Србије Мирослав Митковић. Он је, поздрављајући привреднике Србије и Белорусије присутне на Пословном форуму у ПКС, оценио да је спољнотрговинска робна размена између Србије и Белорусије неоправдано мала и нагласио да су потенцијали много већи. За привреду Србије, рекао је Митковић, дефицит у размени са Белорусијом је велики и зато је ово прилика за упознавање, обављање пословних разговора и представљање роба и услуга које ће наћи своје место на тржиштима Србије и Белорусије. Надам се да ће овај пословни форум резултирати новим, обострано корисним активностима, закључио је Митковић.

На пословном скупу у Комори Србије присутне је поздравила и саветник у белоруској трговинско - индустријској комори Таисија Александровна Сарафин. Она је представила све присутне представника белоруских предузећа и начелника у Министарству за пореску политику Белорусије која је говорила о пореској, економској и привредној политици земље.

После представљања предузећа, уследили су билатерални разговори привредника.


 

Translation

Издвајамо

 

Адреса: Улица 3. октобра број 4 14210 Уб - ПИБ:105884538 - Матични број:07188927