Банер
Банер
Банер

Трг ослобођења - уживо

Webcam Live

Курсна листа НБС

Кампање

Тренутно на сајту

Имамо 33 гостију и 1 члан на мрежи

Статистика

Чланови : 2
Садржај : 1527
Линкови : 13
Број посета : 3276329
RSS feed RSS feed
Почетна
Банер
Банер
Банер
Банер
Седница Комисије за споменике и називе делова несељених места, тргова и улица ПДФ Штампа
четвртак, 24 септембар 2009 00:48

Комисија за споменике и називе делова несељених места, тргова и улица 22. септембра 2009. године одржала је седницу на којој је донела:

    1. Критеријуме за утврђивање предлога назива деловима насељеног места, тргова и улица;

    2. Закључак о покретању поступка промене назива и одређивања нових назива улица у насељеном месту Уб

 

Критеријуми за утврђивање предлога назива деловима насељеног места, тргова и улица    Утврђују се критеријуми за утврђивање предлога назива деловима насељеног места, трговима и улицама, и то:

    1. за лица:  
    1.1. чији рад, стваралаштво и дело представља несумњиву вредност за српски народ и државу
    1.2. чија жртва заслужује трајно памћење и поштовање код српског народа
    1.3. чији рад, стваралаштво и дело представља несумњиву вредност, а пореклом су са територије општине Уб
    1.4. чија жртва заслужује трајно памћење и поштовање, а пореклом су са територије општине Уб

    2. за географске одреднице –
    2.1. да означавају познате одреднице у Србији;
    2.2. да означавају места или делове насељених места на територији општине Уб

    3. појмови који представља несумњиву вредност за српски народ и државу.

    4.  појмови који представља несумњиву вредност, особину или специфичност за локалну средину.

 

У складу са донетим закључком Комисије, започет је поступак промене назива и одређивања новог назива следећих улица:

 
1. УЛИЦА СТЕВАНА БОРОТЕ – паралелна је са Улицом Браће Марчетића, полази од Улице Дринске дивизије (не излази на ту улицу) и излази на Улицу Његошеву.

2. УЛИЦА СЛОБОДАНА ПЕНЕЗИЋА КРЦУНА – полази од Улице Свете Поповића, сече Улице 7. јула и Хаџи Рувимову и излази на Улицу Дринске дивизије.

3. УЛИЦА 13. ЈУЛА – паралелна је са Улицом Свете Поповића, полази од продужетка Улице 7. јула, сече Улицу Хаџи Рувимовауи завршава се на имању Божидара Максимовића.

4. УЛИЦА ИЗВИЂАЧКА – прва Улица иза реке Грачице, паралелна је са Улицом Пује Пандуровића, полази од Улице Тамнавске и иде до канала.

5. УЛИЦА ТРИНАЕСТА ПРОЛЕТЕРСКА – полази од Улице Митра Ковача, паралелна је са Улицом Тамнавском, сече Улицу Бањанску и завршава се код парцеле Јовановић Драгутина Јована.

6. УЛИЦА ПИОНИРСКА – полази од Улице Свете Поповића, паралелна је са Улицом Дринске дивизије и иде до канала.

7. УЛИЦА ИВЕ ЛОЛЕ РИБАРА – полази од Улице Виће Перића, паралелна је са Улицом Првог маја и излази на Улицу Иве Андрића.

8. УЛИЦА ТРЕЋЕ КРАЈИШКЕ - четврта улица са десне стране Улице Браће Ненадовића, полази од Улице Браће Ненадовића и излази на улицу која иде паралелно са Улицом Браће Ненадовића.

9. УЛИЦА МАЈСКОГ УРАНКА - четврта улица са леве стране Улице Браће Ненадовића, полази од Улице Браће Ненадовића, иде паралелно са Улицом Проте Матеје и излази на парцелу Петровић Војислава Радосава.

10. УЛИЦА ПРВЕ ПРОЛЕТЕРСКЕ БРИГАДЕ – почиње лево из ул. Браће Ненадовића, скреће испред парцеле 951/6 КО Уб, власништво Митровић Живорада, иде паралелно са ул. Браће Ненадовића и долази до ул. Браће Ненадовића.

11. УЛИЦА МОШЕ ПИЈАДЕ – друга улица са леве стране Улице ЈНА, полази од куће Станић Богољуба Милисава и излази на пут код убског гробља.

12.  УЛИЦА ГРОБЉАНСКА – полази од Улице ЈНА, иде поред гробља и завршава се са завршетком гробља.

13.  УЛИЦА БРАТСТВА И ЈЕДИНСТВА – полази од Улице Радничке, паралелна је са Улицом Милована Глишића, сече Улицу Милана Муњаса код куће Станка Кусала и иде према Трњацима до границе ГУП-а.

14.  УЛИЦА 30. ЈУНА – улица са десне стране Улице Братства и јединства, полази од куће Бебић Косте Пауна и завршава се са кућом Живковић Славише Радмиле.

15.  УЛИЦА ОМЛАДИНСКИХ БРИГАДА – полази од Улице Првог маја, иде поред стадиона и излази на Улицу Браће Ненадовића.

16.   УЛИЦА АЛЕКСИЋА ИМАЊЕ – полази десно од ул. Алексе Мартића, од кп. бр. 608/40 КО Совљак власништво Пајовић Миладина, трећа је Улица од ул. Саве Бојанића, иде паралелно с њом у дужини од 280   м. и код кп. бр. 631/1 КО Совљак власништво Марковић Слободана скреће десно и кривином у дужини од 80 м.

 

Позивају се грађани и заинтересоване организације да своје писане и образложене предлоге о промени назива и одређивању нових назива улица или о задржавању постојећег назива улица  у насељеном месту Уб, доставе овој комисији до 22. октобра 2009. године, на адресу – Скупштина општине Уб, Комисија за споменике и називе делова несељених места, тргова и улица, Уб, Улица 3. октобра 4.
 


 

Translation

Издвајамо

 

Адреса: Улица 3. октобра број 4 14210 Уб - ПИБ:105884538 - Матични број:07188927