Актив директора школа
Банер
Банер
Банер

Курсна листа НБС

Кампање

Статистика

Чланови : 2
Садржај : 1617
Линкови : 13
Број посета : 3562107
RSS feed RSS feed
Почетна
Банер
Банер
Банер
Банер
Актив директора школа ПДФ Штампа
петак, 28 август 2009 10:56
Пред почетак нове школске године, локална власт организовала је радни састанак са директорима образовних установа са подручја општине Уб. Том приликом, надлежни су ближе упознати са инвестиционим улагањима у току летњег распуста, као и материјално - техничком и кадровском опремљеношћу у две средње и пет основних школа. Судећи по ономе што је изречено на активу директора, све тамнавске школе 1. септембар дочекују спремно, са значајно побољшаним условима рада.
 
Према финансијском плану за текућу годину, две средње школе – Гимназија „Бранислав Петронијевић“ и Техничка школа „Уб“, које се налазе у истој згради, завршиле су поправку и бојење спољног дела фасаде и уградњу 11 прозора од елоксираног алуминијума. Укупна вредност радова износи око 1,2 милиона динара. Због тренутно слабог прилива средстава у општинском буџету, радови на унутрашњем делу фасаде, према школском дворишту, одложени су за септембар.
 
У највећој школи у општини, убској ОШ „Милан Муњас“, настављено је са фазном заменом дрвене столарије алуминијском. Ово је значајна инвестиција, јер је постојећа столарија, поред нефункционалности, у значајној мери била и небезбедна. Такође, замењен је и под у холу школе, површине 500 метара квадратних и завршени радови на асвалтирању дела школског дворишта и платоа испред ученичког улаза. У току летњег распуста, комплетно је окречена матична школа на Убу и издвојено одељење у Паљувима, а на свим објектима извршене су неопходне поправке.
 
Од милион динара, са колико је Рударски басен „Колубара“ финансирао радове на ОШ „Душан Даниловић“ и издвојеним одељењима, половина је утрошена за кречење матичне школе у Радљеву, а остатак на текуће одржавање и мање инвестиције. Парама из општинског буџета, окречене су школе у Бргулама, Шарбанама, Каленићу и Горњем Радљеву, замењена је дотрајала столарија и уређена фасада на објектима, набављено неколико пећи,... Захваљујући сопственим средствима, прилозима родитеља и донацијама, ове године знатно је побољшана техничка опремљеност матичне школе и издвојених одељења (набављен лап топ, видео бим, скенер, штампач, фотокопир). Радљевска школа је, такође, обезбедила обавезну лектиру за све разреде и део стручне литературе за наставнике.
 
Основна школа „Рајко Михаиловић“ из Бањана није имала значајних инвестиција за време летњег распуста, јер је у претходној години доста тога урађено. Треба поменути асвалтирање спортског полигона у издвојеном одељењу у Туларима и замену крова на школи у Брезовици.
 
Комплетно кречење зграде и замена крова на кухињи обављени су током лета у Основној школи „Свети Сава“ у Памбуковици. Највећа улагања школа је имала у одељељењу у Докмиру, где су изграђени зборница и мокри чвор, као и реконструисана три оџака.
 
Школа за основно музичко образовање „Петар Стојановић“ комплетно је реновирана и уређена на пролеће, када је била организатор и домаћин великог такмичења – републичког фестивала музичких и балетских школа Србије.

 

Translation

Издвајамо

 

Адреса: Улица Војводе Мишића 20 Б, 14210 Уб - ПИБ:105884538 - Матични број:07188927