Банер
Банер
Банер

Трг ослобођења - уживо

Webcam Live

Курсна листа НБС

Кампање

Тренутно на сајту

Имамо 76 гостију и 1 члан на мрежи

Статистика

Чланови : 2
Садржај : 1539
Линкови : 13
Број посета : 3332567
RSS feed RSS feed
Почетна
Банер
Банер
Банер
Банер
Билтен Општине Уб бр. 13 ПДФ Штампа
среда, 10 март 2010 07:33

У овом броју Билтена
:
 

Буџетски фонд за заштиту животне средине општине Уб

ПРОГРАМ КОРИШЋЕЊА СРЕДСТАВА

Јавни конкурс

ЈАВНИ РАДОВИ У 2010. ГОДИНИ

„ПРВА ШАНСА 2010”

Поплаве на територији општине Уб
 
Пољопривредници Тамнаве на Сајму у Паризу ПДФ Штампа
уторак, 09 март 2010 14:26

Сточари, произвођачи и дистрибутери сточне хране из Тамнаве су, уз подршку  и помоћ Скупштине општине  Уб, посетили пољопривредни сајам  у Паризу. У периоду од 25. фебруара до 5. марта,  група од 24 Тамнавца, била је у прилици да се упозна са новим, светским трендовима и стандардима у аграру. Чувени француски сајам пољопривреде, који је окупио преко хиљаду излагача из целог света, имао је неколико тематских целина: производња ситне и крупне стоке (са више од 3.000 изложених грла), заштита и пласман повртарских култура и цвећа, изложба лова, риболова, вина и жестоких пића.


Опширније...
 
Донација "Ауто Копа" ПДФ Штампа
уторак, 09 март 2010 07:14

Након поплава које су у току прошлих недеља задесиле општину Уб, дошло је до оштећења локалних путева и путних објеката. Предузеће "Ауто Коп" из Љига, власник каменолома у Врховинама, одлучило је да помогне нашу општину са 300 кубних метара каменог материјала прве класе, који може бити искоришћен у реконструкцији путне мреже.

У име грађана општине Уб захваљујемо се предузећу "Ауто Коп" на помоћи.


 
Економски информатор - 1. број ПДФ Штампа
четвртак, 04 март 2010 08:56

Одељење за економски развој и информисање објавило је први број Економског информатора, периодичног гласила општине Уб у коме можете наћи тренутно актуелне информације везане за пројекте и програме запошљавања, развоја пољопривреде и малих и средњих предузећа.

Информатор можете преузети са нашег сајта, а све похвале, критике и сугестије шаљите на Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели или посетите e-razvoj.blogspot.com.

 
Уређење водотокова приоритет ПДФ Штампа
среда, 03 март 2010 18:04
Чланови Општинског штаба цивилне заштите, на седници од 1. марта, усвојили су Оперативни план спровођења превентивних мера одбране  од поплава за 2010. годину. Поред редовних мера, саставни део овог документа чини Програм приоритетних активности за уређење водотокова, чиме би се опасности и последице од поплава смањиле за читавих 90 посто у убској општини. Да би се то постигло неопходно је, пре свега, регулисати реке Тамнаву, Грачицу и Убачу, као и очистити мрежу од двадесетак канала за одводњавање у граду и угроженим селима.


Опширније...
 
Након поплава - утврђују се и отклањају последице ПДФ Штампа
среда, 03 март 2010 18:00

У општини  Уб предузимају се све мере како би се што пре санирале штете и  ублажиле последице великих, фебруарских поплава. Тренутно, приорит је снабдевање угрожених домаћинстава пијаћом водом, јер је у 11 села, након изливања Тамнаве, Грачице и Кленовице, загађено хиљаду бунара. Анализе Завода за јавно здравље показале су да бунарска вода није за употребу у Новацима, Брезовици, Врелу, Совљаку, Такову, Богдановици, Црвеној Јабуци, Звиздару, делу Гуњевца, Лисо Пољу и Бргулама. Изузетак су бунари у сеоским школама, где квалитет воде свакодневно проверавају стручњаци Завода и санитарна инспекција.


Опширније...
 
Донација Делта Хуманитарног фонда ПДФ Штампа
среда, 03 март 2010 13:13

Делта Хуманитарни Фонд донирао је 7.296 боца воде "Гала" од 1.5 литар и 1.680 балона воде од 6 литара, у вредности од преко 300.000 динара, као хуманитарну помоћ подручјима у нашој општини која су остала без пијаће воде, услед великих поплава које су током прошле недеље задесила Уб и околна села.

У име грађана општине, захваљујемо се Делта Хуманитарном Фонду и менаџеру пројекта, г-ђи Надици Милановић.


 
Седница Савета колубарског округа ПДФ Штампа
понедељак, 01 март 2010 13:57
Тема  прве, овогодишње седнице савета Колубарског управног округа, која је у уторак одржана на Убу, била је припрема локалних самоуправа за примену новог закона о ванредним ситуацијама. Начелник одељења за ванредне ситуације Колубарског округа, Милан Михаиловић истакао је да ће овај Закон, усвојен 6. јануара, почети да се примењује за шест месеци. До тог рока, локалне самоуправе имају обавезу да своја акта ускладе са законским одредбама и испуне све друге услове.


Опширније...
 
Пољопривредни програми за избегла и расељена лица ПДФ Штампа
понедељак, 01 март 2010 13:53
Недавна презентација пољопривредног хуманитарног програм за избегла и расељена лица, изазвала је велико интересовање међу једним од најугроженијих категорија становништва општине Уб. У прилог томе говори и чињеница да је само током једног дана 45 избеглица предало захтев за помоћ, коју обезбеђује Комесаријат за избеглице при Уједињеним нацијама (UNHCR), у сарадњи са италијанском хуманитарном организацијом INTERSOS.


Опширније...
 
Отворена брана у Докмиру, спречена већа штета ПДФ Штампа
субота, 27 фебруар 2010 13:10

Брзом интервенцијом општинског штаба за цивилну заштиту на челу са Владиславом Крсмановићем, председником општине Уб, спречена је штета која је могла бити много већа од оне до сада нанете поплавом Тамнаве и осталих водотокова. Исушено језеро у Докмиру поново је напуњено и у себе је примило воду која се великом брзином кретала ка Убу.

Погледајте видео-снимак отварања бране.


 
<< Почетак < Претходна 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Следећа > Крај >>

Страна 133 од 143

Translation

Издвајамо

 

Адреса: Улица 3. октобра број 4 14210 Уб - ПИБ:105884538 - Матични број:07188927